Peace Poster Contest - Vredesposterwedstrijd

De Peace Poster Contest, een wedstrijd voor kinderen van 11 - 13 jaar, wordt wereldwijd georganiseerd door Lions Clubs International en de gedachte is, dat honderdduizenden kinderen bezig zijn met hetzelfde thema: Vrede.

Kinderen geven in een tekening uiting van hun gevoelens over vrede. Achter iedere tekening zit een bijzonder kind met haar/zijn ervaringen. Het is heel ontroerend. Deze tekeningen zijn (op een tentoonstelling) te zien. Je ziet door de ogen van het kind de vrede.

Een van de doeleinden van Lions Clubs International is: 'het tot stand brengen en in stand houden van een geest van begrip tussen de volkeren van de wereld'. Dat is ook het geval bij de VN, vandaar dat de prijsuitreiking plaatsvindt tijdens de Lions VN Dag

Afgebeeld is de winnaar van 2015: tekening van de 13 jarige scholiere Thalia Katis van de Europese School in Bergen

Lions organiseren elk jaar een wereldwijde vredesposterwedstrijd: Kijk hier voor meer informatie.